Ekmek Hamurundan Peynirli Puf Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ekmek hamuru ile hazırlayabileceğiniz bir börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı beyaz peynir ve maydanoz ile doldurulan börekleri, kızartma usulüyle pişiriyoruz. İsteğe göre iç harçlarını haşlanmış patates veya kıyma ile doldurabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, ekmek hamurundan peynirli puf böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Börek tarifleri arasında çok beğenilen çarşaf böreği ve tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Ekmek Hamurundan Peynirli Puf Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Ekmek Hamurundan Peynirli Puf Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmek hamurunun üzerini sıkıca kapatıp yarım saat buz dolabında bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru tekrar yoğurup 10~12 bezeye ayırın.
  2. Beyaz peyniri çatalla ezin. Yıkayıp ayıkladığınız maydanozu ince kıyıp beyaz peynirle harmanlayın. Hamur parçalarını elinizin içiyle yuvarlak açın.
  3. Hazırladığınız peynirli ve maydanozlu harcı hamurlarına ortasına ilave edip hamuru yanlarından toplayarak üzerine doğru kapatın.
  4. Isıtılmış zeytinyağında kızartıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek