Çoban Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sabah kahvaltılarında ve öğle molalarında sunabileceğiniz nefis bir böreğe kim hayır diyebilir ki? Börekler arasında okuyucularımız tarafından büyük bir ilgi gören çoban böreği; patates, ıspanak, tavuk eti, sucuk ve pırasa ile hazırlanır. Damak zevkinize göre yapımında kullanılan malzemeleri arttırabilir veya çıkartabilirsiniz. Peki, kabarık görünümü ve lezzetiyle evde çoban böreği nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, çoban böreği yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak ıspanaklı harç ile hazırlanan tepsi böreği veya tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Çoban Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Çoban Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etini yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Eti kemiklerinden ayırıp didikleyin. Patatesleri kabuğu ile hafif haşlayın. Süzün ve kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Sucuğu soyup ince doğrayın. Pırasaları temizleyip incecik doğrayın.
  3. Ispanakları temizleyip yıkayın. Doğrayıp tavada suyunu tamamen çekene kadar soteleyin.
  4. Rendelenmiş patates, pırasa, yumurta, tavuk eti, sucuk, kurutulmuş domates, sıvıyağ, maydanoz, rendelenmiş peynir, tuz ve biberi bir kaba alıp karıştırın.
  5. 20 cm çapındaki derin kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Ispanaklı harcı döküp spatula ile düzelterek yayın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini çörekotu ile süsleyin ve ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Sebze Tarifleri Tavuk Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek