Bezelyeli Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etli bezelye yemeği gibi birçok tarifin içerisinde kullanılan bezelye, en sevilen garnitür çeşitlerinden biridir. Kilo vermeye yardımcı olan bu besin, yüksek tansiyonun düşmesinde de etkili bir rol oynar. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirerek sindirimin düzenlenmesini sağlar. Listedeki malzemeler hazırsa, bezelyeli börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı tatlar denemeyi sevenler için, kestaneli ve bal kabaklı börek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Bezelyeli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Bezelyeli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.
  2. Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Tereyağını eritip ılıtın. Her yufkayı 4 eşit kare parçaya kesin. Kare yufkaları dörder dörder üst üste yerleştirip aralarına eritilmiş tereyağı sürün.
  4. Ortalarına bezelyeli karışımı paylaştırıp bohça gibi kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin.
  5. Üzerlerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek