Rosto Köfte Tarifi
Selin Hıdır
1196 Tarif       0 Takipçi
Rosto Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 37 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ailece keyifle yenebilecek, hem şık sunumlu hem de doyurucu bir ana yemek arıyorsanız, enfes sosuyla bütünleşen rosto köfte tarifi tam aradığınız lezzet olabilir. İçinde bol aromalı baharatlar, dışı kızarmış, içi yumuşacık dokusuyla sofraları taçlandıran rosto köfte tarifi; özel davet sofralarından günlük akşam yemeklerine kadar her öğünde fark yaratmak isteyenler için ideal bir seçim sunuyor. Peki; rosto köfte nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Hindi Rosto tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon rosto köfte kaç kaloridir?

Bir porsiyon rosto köfte 350 kaloridir.

Rosto Köfte Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Rosto köfte tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Kıyma Alternatifleri:

Bayat Ekmek / Galeta Unu Alternatifleri:

Soğan ve Sarımsak Alternatifleri:

Baharat Alternatifleri:

Salça Alternatifleri:

Yağ Alternatifleri:

Sos İçin Sebze Alternatifleri:

Rosto Köfte Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, bayat ekmek içi veya galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, domates ve biber salçasını alın.
  2. Malzemeleri iyice yoğurun, 10 dakika dinlendirin.
  3. Karışımdan uzun, silindir şeklinde bir köfte oluşturun (rosto şekli).
  4. Tavada zeytinyağını ısıtıp köfteyi her tarafı güzelce kızarana kadar mühürleyin.
  5. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun, biberleri ekleyip biraz daha soteleyin.
  6. Rendelenmiş domates veya domates püresini, tuz ve karabiberi ekleyip sosu hazırlayın.
  7. Kızarmış rosto köfteyi sosun içine alın, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 30-35 dakika pişirin.
  8. Sosun kıvamına göre gerekirse az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
  9. Pişen rosto köfteyi dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Rosto köfteyi en klasik şekilde şehriyeli pirinç pilavı veya tereyağlı patates püresi eşliğinde sunabilirsiniz.
  • Ayrıca arpa şehriye pilavı veya fırında baharatlı patates dilimleri de çok yakışır.
  • Haşlanmış havuç, bezelye ve patates küpleriyle garnitürlü tabaklar hazırlayabilirsiniz.
  • Izgara kabak, brokoli veya sotelenmiş mantar da modern bir dokunuş katar.
  • Köfte dilimlerini tabağa alıp üzerine pişme sosundan gezdirerek servis edin. Birkaç damla zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiber ile lezzeti artırabilirsiniz.
  • Tabağı son dokunuş olarak taze kıyılmış maydanoz, kekik veya fesleğenle süsleyebilirsiniz.
  • Yanında turşu, közlenmiş biber veya acılı ezme gibi güçlü eşlikçiler servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Orta yağlı kıyma (en ideal %15–20 yağ oranı) kullanın. Çok yağsız kıyma rosto köfteyi kuru yapar.
  • Köfte harcını çok kısa sürede ama özlü bir şekilde yoğurmak, hem şekil vermeyi kolaylaştırır hem de sertleşmesini önler.
  • Ekmek içi veya galeta unu, köftenin kıvamını tutar ve pişerken dağılmasını engeller.
  • Köfteyi tavada her yüzeyi kızaracak şekilde mühürlemek, dışını hafif çıtır, içini sulu bırakır.
  • Sosu mutlaka köfteyle birlikte pişirin. Böylece köfte hem aromasını verir hem de sosun tadını içine çeker.
  • Rosto köfte piştikten sonra birkaç dakika dinlendirip öyle dilimleyin. Böylece şekli dağılmaz, sosu içinde kalır.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Yemek Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği Köfte Tarifleri Et Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Ev Köftesi Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Tavuk Köfte Bowl
Beğendili Köfte (Videolu)
Semizotu Ve Yoğurt Soslu Bayat Ekmek Köftesi
Tonus Köftesi