HİNDİ ROSTO

Hindi rosto
8 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindi rosto tarifi için malzemeler

Marinasyon için

  • 10 tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Garnitür için

  • 1 bütün hindi rosto
  • 250 g arpacık soğan
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 2 baş sarımsak
  • 2 dal taze kekik

Üzeri için

  • Taze kekik
Hindi rosto hazırlanışı

  • Marinasyon için, tane karabiber, taneli hardal, yenibahar, ve zeytinyağını yayvan bir kapta karıştırın. Hindi etini bu karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Garnitür için, kabuklarını soyduğunuz soğan, ortadan ikiye böldüğünüz baş sarımsak ve jülyen doğradığınız renkli biberleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve pişen hindi etini sebzelerin yanına alın. Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Fırından alıp taze kekik dalları ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!