ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ HİNDİ ROSTO

Hindi Rosto

Hindi rosto

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindi Rosto Tarifi İçin malzemeler

Marinasyon için

  • 10 tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Garnitür için

  • 1 bütün hindi rosto
  • 250 g arpacık soğan
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 2 baş sarımsak
  • 2 dal taze kekik

Üzeri için

  • Taze kekik

Hindi Rosto Nasıl Yapılır?

  • Marinasyon için, tane karabiber, taneli hardal, yenibahar, ve zeytinyağını yayvan bir kapta karıştırın. Hindi etini bu karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Garnitür için, kabuklarını soyduğunuz soğan, ortadan ikiye böldüğünüz baş sarımsak ve jülyen doğradığınız renkli biberleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve pişen hindi etini sebzelerin yanına alın. Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Fırından alıp taze kekik dalları ile süsleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir yemek arıyorsanız, klasik hindi köftesi tarifine göz atabilirsiniz. Hindi yerine dana eti ile hazırlanan versiyonu için klasik rosto tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!