Sebzeli Sac Kavurma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kavurmanın birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler arasında çok sevilen tariflerden biri de sebzeli sac kavurma. Yumuşacık eti ve ince ince doğranmış sebzeleri ile sac kavurmanın yeri bir başkadır. İsmini pişirilme şeklinden alan bu yemek, sacın üzerinde doğranmış sebze ve etlerin harmanlanmasıyla hazırlanır. Özellikle geniş sofralarda sık sık tercih edilen bir yemektir. Peki, evde sebzeli sac kavurma nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, sebzeli sac kavurma tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Sebzeli Sac Kavurma Kaç Kalori?

Sofralarınızda kolayca hazırlayabileceğiniz yemeklere yer vermek istiyorsanız; nefis tavuk kebabı ve orman kebabı tarifini deneyebilirsiniz.

Sebzeli Sac Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Sac Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak sacın üzerine sıvıyağ ekleyin ve kızdırın. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri sacın içerisine alın ve kavurun.
  2. Etleri suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kızarmaya başladığında küp küp doğranmış soğanları ilave edin.
  3. Bu esnada havuç, patlıcan, biber, patates ve domatesleri de doğrayın.
  4. Soğanlar piştikten sonra domatesleri ilave edin ve karıştırın.
  5. Domatesler piştiğinde ise kalan malzemeleri ekleyin ve baharat ile harmanlayın. Birkaç dakika daha pişirin.
  6. Son olarak pişen yemeği servis tabağına alın. Sebzeli sac kavurmayı pirinç pilavı ve turp salatası ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Sebzeli sac kavurmayı pirinç pilavı ve turp salatası ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

  Püf Noktası
  • Sacınız yoksa, ince tabanlı bir tava da kullanabilirsiniz.
  • Dana eti yerine kuzu kuşbaşı de tercih edebilirsiniz.
  • Pişirme esnasında sebzeler küçüleceği için, orta büyüklükte doğramaya özen gösterin.
  • Havuç ve patates, diğer sebzelere göre daha çabuk piştiği için en sonra eklenmesi gerekir.
  • Tarifteki sebzelere ek olarak kırmızı ve sivri biber de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Et Tarifleri Bayram Yemekleri Öğle Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı