Sokak lezzetlerinin en ikoniklerinden biri olan kokoreçi, şimdi evinizin mutfağında kendi damak zevkinize göre hazırlamaya ne dersiniz? İşte hem pratik hem de lezzetiyle fark yaratacak enfes bir kuzu kokoreç tarifi! Özenle temizlenmiş kuzu bağırsağının baharatlarla buluştuğu bu tarif, dışarıda yediklerinizi aratmayacak kadar iddialı. Sıcak ekmek arasında ya da porsiyon servisle sofraya gelen bu kuzu kokoreç tarifi, ister akşam yemeğinde ister hafta sonu kaçamağında herkesin favorisi olacak. Yoğun aroması, doyurucu yapısı ve geleneksel lezzetiyle gerçek bir sokak mutfağı deneyimini evde yaşamak isteyenler için birebir. Peki; kuzu kokoreç nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Mantar Kokoreç tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kuzu kokoreç kaç kaloridir?
Bir porsiyon kuzu kokoreç 350 kaloridir.
Kuzu Kokoreç (Bağırsak + İnce Bağırsak) Alternatifler:
Soğan (Kuru soğan) Alternatifler:
Yeşil Biber Alternatifler:
Domates Alternatifler:
Baharatlar (pul biber, karabiber, kekik, tuz) Alternatifler:
Zeytinyağı veya Tereyağı Alternatifler:
Limon Suyu (isteğe bağlı) Alternatifler: