Kuzu Etli İslim Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen islim kebabı, halk arasında 'kürdan kebabı' olarak da bilinir. Kuzu etinin patlıcanlara sarılmasıyla hazırlanan bu kebap, hemen hemen her yörede farklı çeşitleriyle sunulur. Patlıcanların dağılmasını önlemek ve sunumu güzelleştirmek için, patlıcanın üst kısmına kürdan takılabilir. Malzemeler hazırsa, kuzu etli islim kebabı için detaylara geçebiliriz.

Cartlak kebabı ve Urfa kebabı tarifine de göz atın.

Kuzu Etli İslim Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Kuzu Etli İslim Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti, küp doğranmış domates ve soğan, suyla birlikte tencereye alın. Eti yumuşayana kadar pişirin. Piştiğinde tuz, baharat ekleyin.
  2. Suyunu süzün ve bunu yemeğin üzerine sos yapmak üzere ayırın. Patlıcanları uzunlamasına, 1 cm kalınlığında dilimleyin. Bir süre tuzlu suda bekletin.
  3. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcan dilimlerinden iki tanesini çapraz olacak şekilde tabağa yerleştirin.
  4. Tam ortasına bir parça et yerleştirip patlıcanların uç kısımlarını etin üzerine kapatın. Açılmamaları için üzerine birer kürdan batırın.
  5. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. En üste domates ve biber dilimlerini yerleştirin.
  6. Sos için ayırdığınız etin suyuna domatesleri rendeleyip tuz ekleyin. Bu sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Antep Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği Kebap Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı