Karnıyarık
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının özgün yemekleri arasında yer alan karnıyarık, patlıcan ve kıyma ile hazırlanır. İç harcı için soğan, domates, biber ve baharatlar kullanılır. Pişirilen patlıcanların orta kısmı yarılarak harç ile doldurulur. Hazırlanışı ile imam bayıldı tarifine benzer. Hazırsanız, tencerede karnıyarık nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Karnıyarık Kaç Kalori?

Karnıyarık Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Karnıyarık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup orta kısmını bıçakla çizin ve tuzlayarak 10 dakika bekletin.
  2. Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  3. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Kıymayı, biberleri, salça ve doğranmış domatesi ilave edin.1.5 su bardağı su ekleyip tuz ve karabiber ila tatlandırın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  5. Suyunu süzdürüp içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  6. Patlıcanları fırın kabına dizip içlerine kıymalı karışımı doldurun. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Karnıyarığı pirinç pilavı ve ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce patlıcanları tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika bekletin. Bu sayede acılıkları gidecektir.
  • Patlıcanları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.
  • İç harcı çok doldurmamaya özen gösterin. Patlıcanlar piştiğinde harcın dökülmemesi gerekir.
  • Hazırladığınız patlıcanları tencerede veya fırında pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Öğle Yemeği Türk Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı