Izgara Kuzu Pirzola Ve Patlıcan Beğendi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu hafta Balat Meze’nin mutfağına konuk oluyoruz. Lezzet Online Yayın Yönetmeni Başak Okşak ve Şef Savaş Ergen hem pirzola pişirmenin inceliklerini hem de şefimizin mutfak kariyerinin nasıl başladığını konuşuyorlar. Hazırsanız mutfağa geçelim ve bu lezzetli yemeği birlikte pişirelim.

Tavuk pirzola ve duxelle pirzola tarifine de göz atın.

Izgara Kuzu Pirzola Ve Patlıcan Beğendi Tarifi İçin

Malzemeler

Sunum için:

Izgara Kuzu Pirzola Ve Patlıcan Beğendi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beğendinin yapımı için tavaya tereyağını alın, içerisine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  2. Un kokusu çıktıktan sonra içerisine közlenmiş, dilimlenmiş patlıcan eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bir yandan ezilerek karıştırılır, ısıtılır.
  3. Yavaş yavaş süt eklenerek karıştırmaya devam edilir. Tuz eklenir.
  4. Pirzolaların arkasına ve önüne sıvıyağ, tuz ve karabiber dökülür.
  5. Pirzolaları direk tavaya alarak arkası ve önü renk alıncaya dek pişirilir.
  6. Renk aldığında tereyağı, kekik, sarımsak, biber ve domates eklenerek etler tereyağında pişirilir.
  7. Beğendi tabağa alınır üzerine pirzolalar, biber ve domates eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Video Tarifler Davet Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı