Islama Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sakarya mutfağıyla özdeşleşen ıslama köfte, dana kıyma, bayat ekmek ve baharatlarla hazırlanır. Garnitür ile zenginleştirilen ıslama köfte, hem yapılışı, hem de lezzeti itibariyle diğer köftelerden ayrılır. Hazırlanan köfteler, kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, Sakarya usulü ıslama köfte tarifine geçebiliriz.

Akçaabat köfte ve inegöl köfte tarifine de göz atın.

Islama Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için

Garnitür için

Islama Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı derin bir kaba alın. Ekmek içlerini ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin.
  2. Ufalanmış ekmek, soğan, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve yenibaharı kıymaya ekleyip yoğurun.
  3. Köfte hamurundan eşit büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun ve yassı köfteler hazırlayın.
  4. Sarımsakları soyup ezin. Tereyağını tavada eritin. Sarımsak, tuz ve et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Köfteleri ızgarada pişirin.
  5. Ekmekleri kızartıp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı suyu gezdirip maydanozu serpin ve köfteleri yerleştirin. Salata yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte et suyu yerine, et bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Bayat ekmek kullanmanız, köftenin lezzeti için daha iyi olacaktır.
  • Tarifte taze ekmek kullanmak, köftenin parçalanmasına neden olabilir.
  • Her şeyi aynı anda pişirmek için, tüm hazırlıkları tamamladıktan sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Çocuk Yemekleri Atıştırmalık Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı