Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etin lokum gibi piştiği, sofralara nefis bir lezzet katan düdüklüde yumuşacık et kavurma tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle et yemekleri arasında öne çıkıyor. Özellikle kısıtlı vakitlerde harikalar yaratmak isteyenler için vazgeçilmez olacak bu düdüklüde yumuşacık et kavurma tarifi, doğru et seçimi ve birkaç püf noktasıyla ustalıkla hazırlanabiliyor. Yumuşacık dokusuyla damaklarda iz bırakan bu lezzeti pilavdan lavaşa, salatadan yoğurda kadar pek çok eşlikçiyle servis edebilirsiniz. Peki; düdüklüde yumuşacık et kavurma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Sodalı Et Kavurma tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon düdüklüde yumuşacık et kavurma kaç kaloridir?

Bir porsiyon düdüklüde yumuşacık et kavurma 350 kaloridir.

Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Düdüklüde yumuşacık et kavurma tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Dana kuşbaşı yerine:

Tereyağı yerine:

Soğan yerine:

Sarımsak yerine:

Baharat Alternatifleri:

Sebze Eklemeleri:

Aromatik Dokunuşlar:

Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
  2. Tereyağı veya sıvı yağı tencereye alın, eritin.
  3. Yağda soğanlar pembeleşene kadar kavurun, ardından sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Kuşbaşı eti tencereye ilave edin. Orta-yüksek ateşte, eti suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  5. Domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın, 2-3 dakika kavurun.
  6. Tuz, karabiber, kimyon ve defne yaprağını ekleyin, karıştırın.
  7. 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, yüksek ateşte buhar basıncına ulaşmasını sağlayın.
  8. Buhar basıncına ulaştıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 30–35 dakika pişirin.
  9. Düdüklünün basıncı tamamen indikten sonra kapağı açın, etlerin yumuşaklığını kontrol edin.
  10. Eğer fazla su kaldıysa, kapağı açıp orta ateşte suyunu çekene kadar birkaç dakika kavurun. İstersen ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Et kavurmayı tane tane pişmiş pirinç pilavı ya da arpa şehriyeli bulgur pilavının üzerine yerleştirerek servis edebilirsiniz. Bu klasik kombin, lezzeti tamamlar.
  • Haşlanmış havuç, patates, brokoli gibi sebzeler veya közlenmiş biber ve domatesle birlikte sunarak sofraya renk ve tazelik katabilirsiniz.
  • Et kavurma, sıcak lavaş ya da yumuşak pideyle dürüm şeklinde de ikram edilebilir. Yanına biraz yoğurt ya da ayranla tamamlanabilir.
  • Mevsim salatası, soğan salatası veya közlenmiş patlıcan salatası gibi eşlikçiler etin ağırlığını dengeler. Acılı ezme veya kornişon turşu da güzel uyum sağlar.
  • Yoğurt, etin sıcaklığını yumuşatır ve lezzeti hafifletir. Özellikle yaz sofralarında cacıkla birlikte servis etmek çok ferahlatıcı olur.
  Püf Noktası
  • Dana veya kuzu etini kuşbaşı şeklinde, çok küçük ya da çok büyük olmadan doğrayın. Bu sayede pişme süresi dengeli olur.
  • Dana kaburga, but veya kuzu kol gibi yumuşak ve az sinirli et kısımlarını tercih ederseniz daha kolay pişer ve lezzetli olur.
  • Önce etleri kendi suyunda, kapağını açmadan birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Et suyunu salıp çekmeye başlayınca baharat ve diğer malzemeleri ekleyin.
  • Etin cinsine göre değişebilir ancak ortalama olarak 20–25 dakika yeterlidir. Çok uzun süre pişirmek etin liflerini aşırı yumuşatıp dağıtabilir.
  • Kuyruk yağı, tereyağı veya az miktarda zeytinyağı etin lezzetini artırır. Yağ eklemeden önce etin bir miktar kendi yağında mühürlenmesini sağlamak da aromayı güçlendirir.
  • Karabiber, kekik, pul biber gibi baharatları tencerenin altını kapattıktan sonra eklemek daha aromatik sonuç verir. Pişme sırasında eklerseniz bazı baharatlar acılaşabilir.
  • Doğranmış kuru soğan, etle birlikte kavrulabilir. Sarımsağı ise sonradan eklemek daha yoğun bir aroma sağlar.
  • Pişirdikten sonra kapağı açılan tencereyi 5-10 dakika dinlendirirseniz etin suyu dağılmaz, lezzeti daha dengeli olur.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Farklı Et Yemekleri Yemek Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Bayram Yemekleri

Benzer Tarifler

Gulaş Tarifi
Evde Döner Tarifi
Mantarlı Ciğer Sote Tarifi
Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi
Zencefilli Et Sote Tarifi
Arnavut Ciğeri Tarifi