Çöp Şiş
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İzmir mutfağından yayıldığı söylenen çöp şiş, bonfile ve kuyruk yağı ile hazırlanan bir yemektir. İnce ince kesilen et ve yağ, şişlere dizildikten sonra ızgarada pişirilir. Genellikle odun ateşinde pişirilen çöp şiş, közlenmiş biber, domates ve pilav eşliğinde sunulur. Hazırlaması 25-30 dakika olan çöp şişleri, kalabalık sofralarda da sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, çöp şiş yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak ciğer şiş ve şişte balık tarifini deneyin.

Çöp Şiş Tarifi İçin

Malzemeler

Çöp Şiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bonfileleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Kuyruk yağı kullanacaksanız, onları da kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  3. Bir kabın içerisinde zeytinyağı ve baharatları harmanlayın.
  4. Doğradığınız etleri sosun içerisine alarak güzelce marine edin.
  5. Etleri şişin üzerine boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  6. Kuyruk yağı kullanacaksanız; Bir et, bir kuyruk yapı şeklinde sıralayın.
  7. Izgarayı veya dökün tavayı iyice ısıtın.
  8. Şişleri ısınan tavaya koyun ve her tarafını eşit derecede pişirin.
  Servis Önerisi

Hazırladığınız çöp şişleri, lavaş ve pirinç pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Etin daha yumuşak olması için ön marinasyon işleminden geçirebilirsiniz.
  • Ön marinasyon için; Derin bir kaba 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyerek eti marine sosunda 3 saat bekletin.
  • Kuyruk yağı etin lezzetini arttıracaktır.
  • Etleri sıkı bir şekilde yerleştirin. Çöplerin başında ve sonunda mutlaka boşluk bırakın.

Tarif Kategorileri

Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı