Çökertme Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağına özgü bir lezzet olan çökertme kebabı, Bodrum ile özdeşleşmiştir. Protein bakımından zengin olan bu besin, patatesle birlikte servis edilir. Diğer adı 'çentik kebabı' olan bu yemek, hemen hemen her yörede tüketilir. Dilerseniz en sevilen tariflerden biri olan etli çökertme kebabı nasıl yapılır birlikte görelim.

Çökertme Kebabında Hangi Etler Kullanılır?

Çökertme kebabı yapımında, biftek, dana bonfile veya kontrfile kullanmak gerekir. Kontrfile kullanacaksanız, et bonfileye oranla daha sert olduğu için zeytinyağında marine edebilirsiniz.

1 Porsiyon Çökertme Kebabı Kaç Kalori?

Standart malzemelerle hazırlanan çökertme kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 155 kaloridir. Potasyum deposu olarak bilinen bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Kas ve kemik gelişimini desteklemesiyle bilinen et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Hatay ile özdeşleştirilen tepsi kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Çökertme Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Çökertme Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Çökertme kebabı, tek başına da doyurucu bir yemektir. Ancak pirinç pilavı veya bol yeşillikli bir salata eşliğinde sunarak daha zengin bir menü oluşturabilirsiniz. Çökertme kebabının üzerinde sunulan yoğurda, isteğe göre sarımsak ilave edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan bir gece önce etleri dinlendirebilirsiniz. Böylece daha yumuşak bir kıvam alacaktır.
  • Patatesleri bol suda durulayın ve nişastaya batırın. Ardından kızgın yağda pişirerek daha çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Patatesleri yıkadıktan sonra iyice kurulamanız gerekir. Aksi takdirde yağa attığınızda yağ sıçrayabilir. 
  • Hazırladığınız sosu, et ile marine edin ve 20 dakika bekletin.
  • Kullanacağınız etin çok yağlı olmamasına özen gösterin. Yağlı kısımlarını bıçak ile temizleyebilirsiniz.
  • Etler suyunu çektiğinde hala pişmemişse, su ilave ederek çiğ kalmalarını önleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Et Tarifleri Video Tarifler Kebap Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı