Cabbar Usülü Patlıcan Kebabı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Akşam yemeklerinizde sofralarınıza çok yakışacak şahane lezzette patlıcan kebabı ile karşınızdayız. Kuzu eti, domates, biber ve patlıcan ile hazırlanan nefis patlıcan kebabını siz de çok seveceksiniz. Hazırladığınız kebabı, ev yapımı lavaş ile servis edebilirsiniz.

Cağ kebabı ve tavuklu sultan kebabı tarifine de mutlaka göz atın.

Cabbar Usülü Patlıcan Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Lavaş için:

Cabbar Usülü Patlıcan Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu etini zırhla çekin ve tuz ilave ederek iri köfteler yapın.
  2. Bir şişte, altı dilim patlıcan, beş kıyma köftesi olacak şekilde dizin ve kömür ateşinde yaklaşık 25 dakika pişirin.
  3. Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
  4. Kebabı, soğan, biber ve domatesle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.
  5. Lavaş için; Tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve yoğurduktan sonra mayalanması için 30 dakika dinlendirin.
  6. Küçük bezelere ayırdıktan sonra bir el merdanesi yardımıyla yufka şeklinde açın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, yaklaşık 35-40 saniye pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Patlıcanlı Tarifler Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı