Palamut Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Palamut Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Palamut Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Palamutu temizleyip bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kılçıkları kolayca ayrılacak kadar haşlayıp ocaktan alın.
  2. Suyunu süzüp siyah etini, derisini ve kılçıklarını temizleyin. Kalan eti bir kaba alın. Ekmek içini hafifçe ıslatıp balık etine ekleyin.
  3. Soğanı rendeleyip fazla suyunu süzün ve ilave edin. Hafifçe yumurtayı ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
  4. Çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın.
  5. Galeta ununa bulayıp zeytinyağında her iki tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.

Ana yemeklerde sunabileceğiniz palamut buğulama veya soslu palamut tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Marmara Yemekleri Palamut Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun