Levrek Külbastı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Külbastı, eski zamanlardan miras kalan ve kırmızı etle hazırlanan bir yemektir. Külbastı yapımında genellikle dana ve kuzu eti kullanılsa da, bu kez levrekle yapılan versiyonunu sizlere sunuyoruz. Külbastıyı kısa sürede hazırlayabilir, patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, levrek külbastı nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan kuzu külbastı ve piliç külbastı tarifine de göz atın.

Levrek Külbastı Tarifi İçin

Malzemeler

Levrek Külbastı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levrekleri fileto şeklinde kesip, derisinden tamamen ayırın.
  2. Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Kızgın yağda levrekleri önlü arkalı pişirin.
  3. Pişirdiğiniz balıkları bir kenara alın ve bekletin.
  4. Balık tavasına ince ince kıyılmış sarımsakları atın ve kavurun.
  5. Ardından üzerine süt ve kremayı ilave edin.
  6. Sos kaynamaya başladığında içine balıkları yerleştirin.
  7. Balıklara kapari ve karabiber serpiştirin. Kapari turşusu tuzlu olduğu için, yemeğin tuzunu iyi ayarlayın.
  8. Bu şekilde 6-7 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın.
  9. Levrek külbastıyı patates püresi, havuç ve biber eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Levrek Külbastı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İşi kolaylaştırmak için, levrekleri balıkçıdan fileto şeklinde alabilirsiniz.
  2. Balıkları yağda kızarttıktan sonra, kağıt havluda fazla yağını çektirin.
  3. Patates püresi yerine patatesleri kibrit şeklinde dilimleyebilirsiniz.
  4. Krema sosu yerine rendelenmiş domates kullanarak domates sosu da hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Davet Yemekleri Balık Yemekleri Levrek Tarifleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun