Kekikli Yılan Balığı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

15.yy'da Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilen, padişahların favori lezzeti kekikli yılan balığı, o dönemde 'Mahi-mar' adı ile geçer. Fatih Sultan Mehmet için yapılan bu lezzetin malzemeleri hazırsa, kekikli yılan balığı tarifine geçebiliriz.

Menüer soslu dil balığı tarifine de göz atın.

Kekikli Yılan Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Kekikli Yılan Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balık pulları, bıçak yardımıyla temizlenir.
  2. Üzerine tuz, kekik ve karabiber eklenir.
  3. Daha sonra limon suyu gezdirilir. Izgara üzerinde arkalı önlü pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Balık Yemekleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun