Blini
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rusya'nın meşhur blinisi, krep ya da pankekle kıyaslanabilir. Hemen hemen aynı içeriğe sahiplerdir. Blini tuzlu ve tatlı olarak her öğünde yenebilir. Yunanlılar bu yemeğin kendine ait olduğunu iddia etse de, blini Slav kökenli ülkelerde sık sık tüketilir. Ana malzemeleri süt, yumurta ve buğday unudur. Malzemeler hazırsa, blini tarifine geçebiliriz.

Somonlu versiyonunu denemek için, somonlu blini tarifine göz atabilirsiniz.

Blini Tarifi İçin

Malzemeler

Blini

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, yumurta, pudra şekeri, süt ve tuz bir kapta karıştırılır.
  2. Tava hafifçe yağlanır ve hamurdan kepçe yardımı ile alarak pişirilir.
  3. Pişirilen bilini hamurlarının içerisine labne ve reçel koyularak servis edilir. Afiyet olsun.
  4. Tarifi kişi sayısına göre küçülterek yapabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Vareniki
Sırniki
Medovik
Pelmeni
Piroşki
Çikolatalı mereng