Chile En Nogoda
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Meksika'ya dayanan chile en nogoda, poblano biber dolması olarak da bilinir. İç dolgusunda havuç, patates, kabak, bezelye ve badem kullanılır. Pişirilen biberler, cevizli krema ile zenginleştirilir. Meksika ve çevresinde çok sevilen bu yemek, nar taneleri ile süslenir. Malzemeler hazırsa, chile en nogoda tarifine geçebiliriz.

Meksika mutfağından aguachile ve esquites tarifine de göz atın.

Chile En Nogoda Tarifi İçin

Malzemeler

Dolgu için:

Sos için:

Chile En Nogoda

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti önceden pişirin. 
  2. Etin üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. Eti tenceren alarak soğuyunca küp küp doğrayın. 
  3. Soğan, havuç, kabak ve patates küp küp doğranır. 
  4. Badem ince ince doğranır. 
  5. Domates ikiye bölünür, yarım su bardağı etin piştiği sudan ekleyerek  ve blenderdan geçirilir.
  6. Dolgu için olan bütün malzemeler pişirilir ve domates sos eklenerek pişirilir. 
  7. Biberler ocakta közlenir. Dış zarlarından ayrılır. 
  8. Uzunlamasına kesik atarak içerisi harç ile doldurulur.
  9. Kesilen kısım arkaya gelecek şekilde tabağa yerleştirilir.
  10. Sos için bütün malzemeler pürüzsüz olana dek blenderdan geçirilir. 
  11. Biberin üzerine dökülür, nar ve maydanoz ile servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Dolma Tarifleri Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri

Benzer Tarifler

Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos
Nachos
Chili Con Carne
Meksika Usulü Donut