Aguachile
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meksika mutfağında meşhur olan, genellikle levrek ile yapılan ceviche tarifinin bir farklı versiyonu denebilir. Taze karidesler, sebzelerin ve asidin dengeli uyumu ile damaklarda iz bırakan bir lezzet. Aguachile tarifi için hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Meksika usulü burrito ve tavuk quesadilla tarifine de göz atın.

Aguachile Tarifi İçin

Malzemeler

Aguachile

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lime suyu, tuz, kişniş yaprakları ve chili biberleri pürüzsüz bir kıvam alana dek blenderdan geçirin. 
  2. Ayıklanmış karideslerin üzerine sos dökülerek 1-2 saat buzdolabında marine edilir. 
  3. Soğan yarım ay şeklinde dilimlenir. 
  4. Avokado ve salatalık dilimlere ayrılır. 
  5. Marinasyon bittikten sonra soğan, avokado ve salatalık eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Avokadolu Tarifler Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos
Nachos
Chili Con Carne
Meksika Usulü Donut