Etli Humus
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Hassan Obeid’den Lübnan mutfağının en özel lezzetlerinden etli humus tarifi ile karşınızdayız. Humus, nohut ve tahinle hazırlanan bir meze çeşididir. Ülkemizde de sık sık tüketilen humus, özellikle Arap mutfağında büyük bir ilgi görür. Humus yapımında kullanılan malzemeler ülkeden ülkeye göre değişiklik gösterse de, ana malzemeleri hep aynı kalır. Malzemeler hazırsa, etli humus tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tahinsiz humus, leblebiden humus ve pastırmalı humus çeşitlerine de mutlaka göz atın.

Etli Humus Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Humus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutu buzla birlikte mikserde iyice pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Ardından yavaş yavaş tahini ekleyin.
  2. Limon suyu, bir tutam tuz ve kimyon ile karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı buzdolabında en az bir saat süreyle dinlenmeye bırakın.
  3. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve eti yaklaşık 3 dakika yüksek ateşte soteleyin. 
  4. Tuz ve tereyağı ile tatlandırdıktan sonra humusu tabağa yayın ve üzerine soteyi ekleyin. Ardından çam fıstığı ve maydanozla süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Özel Günler Lübnan Mutfağı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Et Mansaf
Tahinli balık
Balık Sayadieh
Hurmadan şerbet (Jallab)
Tepside kebbe (Kobba, Kubba)
Gyrabeh