Torta Caprese Al Limone
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalya'nın capri adasının meşhur keki torta caprese, genellikle badem ya da ceviz unu ile yapılır. Bu tarifte yaptığımız badem unlu ve limonlu versiyonuna bayılacaksınız. Mükemmel uyumu tatmak için malzemeleriniz hazırsa torta caprese al limone tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için zeppolelimonlu cannoli ve torrone tariflerine göz atabilirsiniz. 

Torta Caprese Al Limone Tarifi İçin

Malzemeler

Torta Caprese Al Limone

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 derecede ısıtın ve pişireceğiniz kabı yağlayın.
  2. Benmari hazırlayın ve benmariye tereyağını ve beyaz çikolatayı koyarak pürüzsüz olana kadar karıştırın. Erdikten sonra ılıması için kenara koyun. 
  3. Yumurta sarısı ve şekeri bir kaba alarak mikserle çırpın. Kıvam alana ve rengi açılana kadar devam edin. Limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı ekleyin.
  4. Badem unu ve çikolatalı karışımı ilave ederek esşit bir şekilde dağılana kadar çırpın. 
  5. Yumurta akları ayrı bir kaba alınarak mikser ile beyazlaşıp sertleşene kadar çırpılır. 
  6. Yumurta beyazlarını diğer karışıma kaşık yardımı ile alarak hacimlerini söndürmeden yavaş yavaş karıştırarak homojen bir kıvam aldırın. 
  7. Hazırladığınız kaba dökerek 200 derecede 15 dakika pişirin ardından 160 dereceye düşürerek 55 dakika daha pişirin. 
  8. Kenarda ılımasını bekledikten sonra kaptan çıkartın. 
  9. Servis tabağına alarak pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana