Saltımbocca
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalya'nın sevilen tatlarından saltımbocca tavuk göğsü, jambon ve adaçayının mükemmel birleşimi ile damaklarda iz bırakıyor. Yapıldığı bölgeye ve kişinin damak zevkine göre zenginleştirilen saltımbocca, orijinal tarifte dana eti ile hazırlanır. Lezzetli saltımbocca tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için tavuk kroket burger, tavuk pirzola ve brokolili tavuk püresi tariflerine bakabilirsiniz.

Saltımbocca Tarifi İçin

Malzemeler

Saltımbocca

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavukları tuz ve karabiber ile tatlandırın, her tavuk göğsü üzerine 2 yaprak adaçayı koyun.
  2. Jambonu üzerine yetecek kadar kesin ve tavuk, jambon ve adaçayını kürdan yardımı ile tutturun. 
  3. Geniş bir kaba un koyarak tavukları araklı önlü unlayın ve tavaya yağ alarak tavukları pişirin. Pişen tavukları ayrı bir kaba alın ve kalan yağı tavaya ekleyin. 
  4. Tavuk suyunu ekleyerek kaynatın. Tavukları içerisine ekleyerek pişirin. 
  5. Sosu üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Jambon yerine pastırma ya da İtalya'nın prosciutto etini kullanabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

İtalyan Mutfağı Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana