Sade Sable Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransa'nın hemen hemen her bölgesinde sable kurabiye yapılır. Temelinde tereyağı, yumurta ve undan oluşan klasik bir kurabiye hamuru kullanılır. Sable Fransızca'da ''kum'' demektir. Bu kurabiye, adını yapım aşamasında kurabiye hamurunun kum kıvamında olmasından alır. Klasik sade sable için malzemeleriniz hazırsa, tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif kurabiye lezzetleri için hurmalı Fas kurabiyesi, kallavi kurabiyesi ve çatlak ev kurabiyesi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Sade Sable Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Sade Sable Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 3 dakika çırpılır. 
  2. Yumurta ve vanilin ilave edilir.
  3. Un ve kabartma tozu eklenerek el ile yoğurulur. Kırılgan bir hamur olacaktır. 
  4. Hamur yağlı kağıt arasında açılır ve dinlenmesi için dolaba koyulur. 
  5. Yuvarlak kalıp yardımı ile kesilerek 170 derece fırında 12 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Fransız Mutfağı Tatlı Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline