Gougeres
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağında çok meşhur olan gougere, choux hamuru ve peynir karışımından oluşur. Birçok farklı versiyonu bulunan bu börek, genellikle gruyere, emmentale veya comte peyniri ile hazırlanır. Ancak, farklı peynirlerle yapılan türleri de mevcuttur. Çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunulur. Malzemeler hazırsa, gougere tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için, Fransız tatlıları sayfamıza göz atın.

Gougeres Tarifi İçin

Malzemeler

Gougeres

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı küp küp doğranır. 
  2. Tencereye su ve tereyağı eklenerek pişirilir.
  3. Su kaynadığında un eklenerek karıştırılır. Biraz kavrulur ve ateşten alınır. Ilıması için biraz bekletilir. 
  4. Ilıyan hamura yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılır. 
  5. Rendelenen peynir, tuz ve karabiber ilave edilir. 
  6. Hamur sıkma torbasına alınır. 
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir.
  8. Aynı büyüklüklerde yuvarlak şeklinde sıkılır.
  9. Öncede ısıtılmış 200 derecede 30 dakika pişirilir. 
  10. İçerisine tercihe göre peynir sürerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Peynirli Tarifler Fransız Mutfağı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline