Echaude De Carmaux
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağından dünyaya yayılan echaude, un, yumurta ve tuz ile hazırlanır. Tatlı bir şekilde sunulan echaude de carmaux yapımında, hamurlar ilk önce haşlanır, kuruduktan sonra ise fırında pişirilir. Fransa'nın Auvergne yöresinde çok ilgi gören tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, echaude de carmaux tarifi için detaylara geçebiliriz.

Fransız usulü gateau basque ve meyveli volovan tarifine de göz atın.

Echaude De Carmaux Tarifi İçin

Malzemeler

Echaude De Carmaux

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, kabartma tozu, anason, şeker ve tuz harmanlanır. 
  2. Sıvılar bir kapta karıştırılır ve kuru karışımların içine eklenir. Hamur yoğurulur. 
  3. Hamur 0,5 cm kalınlıpında açılır ve yuvarlaklar kesilir. Üçgen olacak şekilde zarf gibi hamurlar katlanır. 
  4. Su kaynatılır ve kaynar suda hamurlar su yüzeyine çıkana kadar haşlanır. 
  5. Fazla suları süzülerek fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 
  6. 190 derecede 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar Fransız Mutfağı Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline