Creme Mousseline
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağının temel soslarından biri olan mousseline kreması, yumuşak dokusu ile tereyağı bazlı bir kremadır. Pasta, ekler, profiterol gibi ürünlerle birlikte kullanılır. Vanilya esansı ile aroma katılır. Malzemeleriniz hazırsa creme mousseline tarifine geçebiliriz. 

Dilerseniz, pastacı kreması ve boston cream tariflerine göz atabilirsiniz. 

Creme Mousseline Tarifi İçin

Malzemeler

Creme Mousseline

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını küp küp kesin ve kenarda bekletin. 
  2. 500 ml sütü vanilya çubuğu ile birlikte kaynatın. 
  3. Bir kapta yumurta, nişasta ve şeker çırpılır. 
  4. Kepçe yardımı ile kaynayan sütten yavaş yavaş dökülür ve çırpılır. 
  5. Süzgeçten geçirilerek tencereye alınır ve kaynatılır. 
  6. Kıvam aldığında tencereden alınarak çırpma kabına alınır. 
  7. Ilımaya başladığında çırparak tek tek tereyağı küplerini ekleyin. 
  8. Kremayı sıkma torbasına alarak soğutmaya alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Kremalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Salade Niçoise