Labskaus
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Labskaus, Almanya'da sıklıkla yapılan bir yemektir. Temelinde patates, et ve pancardan oluşur. Genellikle kahvaltılarda tüketilir. Yapımı oldukça pratik olan bu yemek, Bremen, Lübeck ve Hamburg şehirlerinde sık sık tüketilir. Labskaus tarifi için malzeme listesi aşağıda, malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detaylarına geçebilirsiniz. 

Alman mutfağından Koenigsberger köftesi, pumpernickel ve eintopf tarifine de göz atabilirsiniz.

Labskaus Tarifi İçin

Malzemeler

Labskaus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. 
  2. Tereyağını tavada eritin ve soğanları kavurun. 
  3. Salamura etleri küpler halinde kesin. Aynı tavada kızartın. 
  4. 5 adet pancarı dilimleyin, kalanını sulum için ayırın. 
  5. Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve içerisine süt ve pancar suyu ekleyin. Ezin, patatesleri rahat ezecek kadar su ekleyin. 
  6. Tuz, karabiber ve et parçalarını ekleyerek tatlandırın. 
  7. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve yumurtaları tavaya kırın. 
  8. Servis tabağına püre, üzerine yumurta, yanına turşu ve balık rulosu koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Labskaus Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Salamura balığı yanında servis ettiğiniz gibi karışımın içine karıştırarak da servis edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde