Donauwelle
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vişneli, çikolatalı, kremalı ve kekli Alman tatlısı lezzeti ile hayran bırakıyor. Vişnenin verdiği ekşilik ve krema ve kekin yumuşaklığıyla lezzetli donauwelle için malzeme listesi aşağıda. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için fraiserçikolatalı kremalı pasta ve kremalı kedidilli pasta tariflerine göz atabilirsiniz. 

Donauwelle Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için:

Üzeri İçin:

Donauwelle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 derecede ısıtın ve pişireceğiniz kaba yağlı kağıt serin. 
  2. 220 gr + 2 yemek kaşığı margarini bir kapta mikser yardımı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Şeker, vanilya ve 5 yumurta sarısı ile birlikte çırpmaya devam edin. 
  3. Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Yağlı karışım ile birleştirin. 
  4. Yumurta aklarını bir kabın içerisine alın, mikser yardımı ile yumurta beyazları beyaz köpük haline dönüşene kadar çırpın. 
  5. Bir spatula yardımıyla hamurdan kaşık kaşık alarak yavaşça diğer karışım ile yumurta aklarını birleştirin. 
  6. Hamurun yarısını hazırladığınız fırın tepsisine dökün kalan kısmın içerisine kakao ekleyerek karıştırın. Kakaolu hamuru da üzerine ekleyin. 
  7. Vişneleri en üste dizin. 
  8. Yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ardından soğumaya bırakın. 
  9. Kreması için 220 gr + 2 yemek kaşığı margarin, şeker ve yumurta sarısını çırpın. Krema kıvamına geldiğinde soğuk kekin üzerine yayın.
  10. Kremayı kısık ateşte kaynatın, altını kapatın.
  11. Çikolatayı ince ince doğrayın, krema içersine sererek erimesini bekleyin.
  12. Ilıdıktan sonra kek üzerine dökün ve tamamı soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Özel Günler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde
Labskaus