Bratkartoffeln
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bratkartoffeln, 'Alman patates kızartması' olarak geçer. Dışı çıtır, içi yumuşak olan bu kızartma soğan ve pastırma ile birlikte sunulur. Patatesler tereyağı veya bitkisel yağın içinde kızartılır. Malzemeler hazırsa, bratkartoffeln tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif tarifler için kartoffelpuffer ve kaese spaetzle tariflerine de göz atabilirsiniz.

Bratkartoffeln Tarifi İçin

Malzemeler

Bratkartoffeln

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayın ve tuzlu kaynar suda haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını sıcakken kolayca soyun. 
  2. Pastırmaları küçük küpler halinde doğrayın Doğranan pastırmayı orta ateşte pişirin. 
  3. Pastırmaları tavadan alın aynı tavaya tereyağını ekleyerek eritin. 
  4. Haşlanan ve soğuyan patatesi halka halka doğrayın. Sıcak tavaya dizin. Üzerine doğranan soğan ve pastırma ekleyin.
  5. Alt tarafları kızarana kadar pişirin, arkalı önlü pişirin.
  6. Tuz ve karabiber ekleyerek 5 dakika daha pişirin ve servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Şarküteri Tarifleri Patatesli Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde