Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yeşil mercimek, mercimek salatası, mercimek yemeği ve mercimek böreği gibi birçok farklı tarifi ile mutfaklarımızdan çıkmıyor. 'Peki, bu yeşil mercimek nerede yetişiyor?' Ülkemizde İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da yetişen yeşil mercimek şubat ve mart aylarında ekilir hasadı ise yaz aylarında yapılır. Besin değeri açısından da oldukça yüksek olan bu bakliyatı masalarımızdan eksik etmemeliyiz. Nefis kıymalı mercimek yemeği için hazırsanız detayları aşağıda. 

Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağ tencereye alınır ve yemeklik doğranmış soğan kavrulur. 
  2. Soğanın rengi değişmeye başladığında kıyma eklenir. 
  3. Kıyma kavrulduktan sonra salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  4. Mercimekler eklenerek harmanlanır ve ardından malzemelerin üzerini geçecek kadar su ve tuz eklenerek pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Türk Mutfağı Yemekleri Farklı Et Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi