Yine, yeni, yeniden… mevsiminde yemek ekim
Mevsim sebze ve meyvelerinin ilham veren hallerini sizlere ulaştırmayı hedefleyen “Mevsiminde Yemek Ekim” hem göze hem damağa hitap eden bir şölen tadında geçti.

Aydan Üstkanat
Yemek Yazarı, Stilisti ve Fotoğrafçısı
@aydanustkanat
aydanca@aydanustkanat.com


Mevsiminde Yemek Ekim’in 8. yılında amaç yine aynıydı; “Doğanın dengesine ve döngüsüne uyarak mevsim sebze ve meyveleriyle ilham veren lezzetler yakalamak”. Mevsim tatlarını kullanarak yapılan tariflerin basit, biraz ezber bozan, çok bilinmeyen ve de en önemlisi “Bunu hemen yapmalıyım” dedirtmeleri tek kriterdi.


İşte en şahane 6 tarif. 3 tanesi benim yorumum ve deklanşörümden, 3 tanesi ise sahiplerinin orijinal tarif ve fotoğraflarıyla… Ayrıca dereceye giremeyen ama aklımı çelen 2 ayrı tarifi de mutlaka denemenizi öneririm.

Katılan herkesin ellerine, aklına sağlık.


WALTHAM BALKABAĞI SALATASI






Beyza Yılmaz
@iliketocook
Aydan’ın düzenlediği her etkinlik, mutfakta beni bir basamak yukarıya çıkarıyor. Mevsiminde Yemek Ekim için bahçemde yetiştirdiğim kabaklarla az malzemeli, sağlıklı bir lezzet ortaya çıkarmak istedim. Tarifimin sofranıza renk, vücudunuza şifa katacağına inanıyorum.


GNOCCHI HAMURU TABANLI, ISPANAK KREMALI VE MANTARTLI TART






Şenay Özbilgin
@senays_kitchen
Sonbahar bence ıspanak ve mantarın en lezzetli mevsimi. Hamur ise vazgeçilmezim. En sevdiğim üç malzemeyi nasıl birleştiririm diye hayal kurdum ve bu tart ortaya çıktı. Eminim, seveceksiniz.


ZEYTİNLİ CEVİZLİ KURABİYE





Hayat Tuana
@firdevs_kitchen
Etkinliğe katılmaya karar verdiğimde bahçe ile yayladan toplanan zeytin ve ceviz geldi aklıma. Zeytinli cevizli kurabiyeye de çok yakınlarda gittiğim bir davette rastlamıştım. İlginç bir birleşen ve tattığınız an vazgeçemeyeceksiniz.


KIZILCIK SOSLU, TATLI PATATES MUS





Canan Teztürer
@birenkbitat
Tatlı patatesin yapısı balkabağına çok benzediği için aklıma geldi bu tarif. Tatlı oluşu ve doğal nişaştası da kullanmak için yeterli bir sebepti. Sonbaharın büyüsünü tatlıya geçirmek için de zencefil, karanfil, tarçın ve yenibahar ekledim.


MANTARLI VEGAN BURGER




Derya Kılıç
@melengec_food_blog
Vegan burger hiç denediniz mi? Varsa önyargılarınızı bir kenara bırakın ve mutlaka bir kez deneyin, beğeneceksiniz!


KAHVELİ VE CEVİZLİ VİCTORİA KEK




Tuba Bilen
@kitchendeer
Benim için sonbaharın lezzeti tereyağı ve baharatlı keklerdir. Ve keklerin olmazsa olmaz hali ise her lokmada ağzımda kıtır kıtır bir şeyler hissetmektir. Bu tarifimde kekimi, tatlı ya da tuzlu birçok tarife inanılmaz yakıştırdığım pek sevgili cevizle birleştirdim.


KABAKLI EKMEK


Dilek Pfeiffer
@yesene_catering


KIRMIZI ŞARAP İLE POŞE EDİLMİŞ ELMA


Şimal Çınar

@80_20bites

Fotoğraf: AYDAN ÜSTKANAT

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?