Ocak Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan Tarifler: Ocak Ayı Sebzeleri İle Hazırlanan 10 Tarif
Mevsiminde beslenmek sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biridir. Sizler için Ocak ayı sebzeleri ile hazırlanan lezzetli tarifleri derledik. İşte, ocak ayı sebzeleri ile hazırlanan 10 tarif:

Mevsiminde beslenmek sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biridir. Ocak ayı sebzeleri; pırasa, brokoli,  karnabahar, ıspanak, kereviz, yeşil kabak, kırmızı lahana, beyaz lahana, kırmızı turp, pazı, brüksel lahanası, havuç, pancar ve şalgam olarak sıralanabilir.Sizler için Ocak ayı sebzeleri ile hazırlanan lezzetli tarifleri derledik. İşte, ocak ayı sebzeleri ile hazırlanan 10 tarif:

  1. Pazı Çorbası 


Pazı, havuç, patates ve kereviz ile hazırlanan bu çorba, sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Vitamin deposu olarak da bilinen pazı çorbasını, kış aylarında sık sık tüketebilirsiniz.

  1. Patatesli Yumurtalı Pazı


Kahvaltı sofralarında yeni tatlar denemek isteyenler için, patates ve yumurta ile zenginleştirilmiş pazı tarifini öneriyoruz. Bu yemeği hazırlarken yumurtaları bütün olarak bırakabilir veya pazıyla birlikte karıştırabilirsiniz.

  1. Kıymalı Pırasa Yemeği


Soğangiller ailesinden pırasa yemeği pişerken evinizi nefis bir koku salacak. Pırasa denildiğinde  genellikle zeytinyağlı pırasa ya da pırasa böreği gelse de, nefis mi nefis kıymalı pırasa yemeğine bayılacaksınız.

  1. Pırasa Mençi


Tatlı tuzlu karışık bir lezzette sahip olan pırasalı mençi et yemeklerinizin yanına çok yakışacaktır. Dilerseniz meze olarak tüketebilirsiniz.

  1. Cevizli Kereviz Salatası


Kerevizin en yaygın kullanım şekillerinden biri de salata yapımında kullanmaktır. Rendelenmiş kereviz, ceviz içi ve yoğurt ile hazırlanan bu salatayı, tavuk ve et yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz.

  1. Soya Soslu Tavuklu Kereviz


Soya sosu, tavuk ve kerevizin birleşimi damak tadınıza çok uyacak. Yanında makarna ya da pilav ile servis edebilirsiniz. 

  1. Pancarlı Risotto


İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan risottoyu, bu kez pancar ile hazırladık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Rengi ile oldukça ilgi çekici olan rissottoyu sofralarınıza dahil edebilirsiniz. 

  1. Pancar Soslu Spagetti


Pancarı farklı malzemelerle bir araya getirip blenderdan geçirerek püre kıvamına getirin. Hazırladığınız bu sosu spagettinin üzerinde gezdirerek nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz.

  1. Fırında Beşamel Soslu Karnabahar


Beşamel sosa bulanarak pişirilen karnabahar, okurlarımız tarafından en çok ilgi gören tariflerden biridir.

  1. Zeytinyağlı Havuç Dilimleri


Havucu, sade bir şekilde sunmak isteyenleri böyle alalım. Baharatlı sosla hazırlanan zeytinyağlı havuç dilimlerini, sebze ve et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Aralık ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifler
  2. Kasım ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifler
  3. Ekim ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifler
  4. Ocak ayı sebze ve meyveleri nelerdir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan