Nar Nasıl Ayıklanır: En Kolay, Videolu Nar Ayıklama Yöntemi
Nar nasıl ayıklanır? Narı pratik olarak ayıklayarak tüketebilirsiniz. Nar ayıklamanın pratik iki yöntemi yazının detaylarında, detaylar aşağıda...

Nar, Türkiye’de Ekim, Kasım, Aralık aylarında hasat edilen bir meyvedir. Dünyadaki en sağlıklı meyveler arasındadır. Sağlığa faydalı sayısız bileşiği bulunur. Nar içerisinde küçük taneleri bulunan bir meyvedir. Küçük çekirdekler ve sulu nar taneleri sert darbelerde parçalanabilir. Nar ayıklarken etrafa sıçrayabilir ve nar lekesi kolay çıkabilen bir leke değildir. Bunun için doğru ayıklama yöntemi ile narı nasıl ayıklayabileceğinizden bahsedeceğiz. 

Nar Nasıl Ayıklanır?

  1. Narın tepesini kesin ve yanlarına düzenli aralıklarla derin olmayan yüzeysel çizikler açın. Parmaklarınız ile nazik dokunuşlar ile içerisini açın ve taneleri ayıklayın. 
  2. İkinci bir yöntem ise aynı şekilde narın tepesi kesilir. Yandan tarafından kesikler atılır en alt noktadan bağlantıları kopmayacak şekilde açılır. Su içerisinde ters çevrilerek arkasına tahta kaşıkla vurulur. Bu sayede nar taneleri suyun içerisine dökülecektir. Dökülürken sıçramayacak ve narlara zarar gelmeyecektir. Ayrıca düşen nar zarları su yüzeyinde kaldığı için ayıklanması kolaylıkla yapılacaktır. 

Nar Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Ayıkladığınız narları buzdolabı poşetlerinde porsiyonluk olarak bölebilirsiniz. Böldüğünüz narları dondurucu da saklayabilir, kullanmadan önce çıkartarak erimesini bekleyebilirsiniz. Narları sade halde ya da salatalarınız üzerine dökerek tüketebilirsiniz. Nar özellikle roka ile yaptığınız salatalara çok yakışacaktır. Nar kullanarak yapabileceğiniz tarifler;

  1. Nar ekşisi
  2. Narlı roka salatası
  3. Nar şurubu
  4. Narlı avokado salatası
  5. Narlı ve mayalı baton kek

Şunlara da göz atın;

  1. Nar suyu nasıl yapılır?
  2. Kudret narının faydaları nelerdir?
  3. Nar sirkesi nasıl yapılır?
  4. Nar çayı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem