Masterchef Sokak Lezzetleri: 7 Farklı Tarif
Masterchef All Star'da ilk dokunulmazlık oyunu için sokak lezzetleri konsepti belirlendi. Kumpirden balık ekmeğe, Arnavut ciğerinden halka tatlısına birbirinden lezzetli 7 farklı sokak yemeği tarifi:

Masterchef All Star hız kesmeden devam ederken, haftanın ilk dokunulmazlık oyunu için 'Sokak lezzetleri' konsepti belirlendi. Şefler, yarışmacılardan birbirinden lezzetli sokak yemeklerini hazırlamalarını istedi. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz Masterchef sokak lezzetleri:

  1. Balık Ekmek


Sokak lezzetleri denildiğinde ilk akla gelen yemek, balık ekmektir. Eminönü ile özdeşleşen bu yemek, genellikle hamsi veya uskumru ile hazırlanır. Lezzetini arttırmak için soğan, maydanoz gibi malzemeler eklenir.

  1. Arnavut Ciğeri

Kuzu ciğerinin unla kaplanır derin yağda kızartılmasıyla hazırlanan Arnavut ciğeri, patates kızartması ve soğan eşliğinde sunulur. Porsiyon veya ekmek arası olacak şekilde servis edilir.

  1. Kumpir

Büyük boy patatesin fırında pişirilmesiyle hazırlanan kumpir, çok eskilere dayanan bir sokak lezzetidir. İkiye ayrılan patatesin içi, sosis, kaşar peyniri, mısır, garnitür, turşu gibi farklı malzemelerle zenginleştirilir.

  1. Midye Tava

Midyelerin karbonat ve una bulandıktan sonra şişe geçirilip kızartılmasıyla hazırlanan midye tava, İstanbul'un en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. Tarator sosla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Tavuklu Pilav

Seyyar arabalarda satılan tavuklu pilav, pirinç pilavı ve haşlanmış tavuğun didiklenmesi ile hazırlanır. Yanında ayran ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Şambali Tatlısı

İrmik, şeker, süt ve yer fıstığı ile hazırlanan şambali tatlısı, İzmir'in sokak lezzetleri arasında yer alır. Şerbetle buluşturulan tatlı, kaymak veya dondurma eşliğinde sunulur. 

  1. Halka Tatlısı

Sokak tatlılarının başında halka tatlısı gelir. Hem ekonomik olması, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan halka tatlısı, süt, un ve şerbet ile hazırlanır.

Daha fazlası için masterchef tariflerine göz atın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla