İtalyan mutfağından dünyaya yayılan makarna hem ekonomik, hem pratik, hem de lezzetli olmasıyla dünyada en sevilen yemeklerden biridir. Krema ise, makarnanın lezzetini ikiye katlayan ve farklı malzemelerin bağlanmasını sağlayan besinlerden biridir. Bu yüzden klasik makarnalardan sıkılanlar için, birbirinden farklı çeşitleriyle kremalı makarnaları sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Değişik makarna tarifleri, sebzeli makarna tarifleri ve makarna soslarına göz atmayı unutmayın.
Avokado, krema, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı ile hazırlanan burgu makarna, farklı lezzetler denemek isteyenler için idealdir. Porsiyonu 450 kalori olan avokadolu kremalı makarnayı, taze fesleğen ve rendelenmiş parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz.
Krema, soğan, sarımsak, mantar, tavuk göğsü, fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanan fettucini alfredo, Toskana ve Roma'nın sevilen lezzetlerinden biridir. Videolu anlatımına göz atarak makarnayı kendiniz hazırlayabilir veya sevdiğiniz bir makarna çeşidini kullanabilirsiniz.
Porsiyonu yaklaşık 310 kalori olan köri soslu tavuklu makarna, ana yemek olarak sunulur. Öğle ve akşam yemeklerini süsleyen bu lezzet, krema, tavuk eti, mantar ve köri karışımından oluşur. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan ricotta peynirini, makarna yapımında kullanabilirsiniz. Krema, ıspanak, körü ve muskat rendesi ile zenginleştirilen makarnayı, frenk soğanı veya maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Makarnayı ana yemek olarak sunmak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Kalem makarna, zeytinyağı, tavuk eti, krema ve pırasa ile hazırlanan bu makarna, öğle ve akşam menülerinde sunulabilir.
22 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanan bu makarna, sarımsak, zeytinyağı, parmesan peyniri, krema, fesleğen yaprağı ve pul biber ile hazırlanır. Servis için parmesan peyniri veya kaşar peyniri kullanılır.
Kremalı makarna denildiğinde ilk akla gelen lezzet, mantar ile hazırlanan makarna çeşitleridir. İsteğe göre kültür veya kestane mantarıyla hazırlanan bu makarna, krema, sarımsak ve parmesan peyniri ile zenginleştirilir.
Salçalı makarna sevenleri böyle alalım. Domates salçası, soğan, sarımsak, süt ve krema ile hazırlanan bu makarna, en sevilen tariflerden biridir. İsteğe göre penne, fettuccine gibi makarnalar kullanılabilir. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Somon, dereotu, krema, limon suyu ve soğan ile hazırlanan bu makarna, isteğe göre fettuccine veya kelebek makarna ile hazırlanabilir. 30 dakikada hazırlanan makarnayı karabiber serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan ton balıklı makarna, mısır ve krema ile zenginleştirilir. 15 dakikalık pişirme sürecinin ardından servis edilen bu makarnayı, isteğe göre bezelye, kornişon turşu ve mayonez gibi sevdiğiniz lezzetlerle zenginleştirebilirsiniz.