İzmir'de Ne Yenir, Nerede Yenir?
İzmir'in meşhur yemekleri nelerdir? İzmir'in en iyi restoranları hangileridir? İzmir'de yemek nerede yenir? İşte, İzmir'in yöresel yemekleri ve İzmir'in en iyi 16 restoranı:

Ege'nin incisi olarak da bilinen İzmir, tarihi yapıları, turistik mekanları, gece hayatı, doğal güzellikleri ve mutfağıyla ön plana çıkmaktadır. Özellikle sokak lezzetleri ile ünlüdür. Hem Ege, hem de Akdeniz mutfağından esintiler taşıyan İzmir'de restoran ve kafelerin birçoğu şehir merkezindeki çarşılarda yer alır. Bazı mekanlar yalnızca dünya mutfaklarına, bazıları ise geleneksel İzmir lezzetlerine odaklanır. İzmir'in en meşhur restoranlarına geçmeden önce, mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri sizlere sunacağız. İşte, meşhur İzmir yemekleri ve İzmir restoranları:



İzmir'de Ne Yenir?

  1. Boyoz: İzmir denildiğinde ilk akla gelen lezzettir ve genelde kahvaltı sofralarında sunulur. Haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde tüketilen boyozlar, sokaklardaki seyyar satıcılardan veya fırınlardan alınabilir. İspanya'dan Türkiye'ye getirilen boyoz, un, sıvıyağ ve tahin ile hazırlanır.
  2. Kumru: Çeşme ile özdeşleşen kumru, İzmir'in hemen her köşesinde rastlayabileceğiniz bir yemektir. Özel kumru ekmeği arasında servis edilen bu lezzet, ilk zamanlarda seyyar satıcılar tarafından satılan bir yiyecekti. Ancak ilginin artmasıyla birlikte restoran ve cafe menülerindeki yerini aldı. En lezzetli kumruyu yiyebilmek için, Çeşme'de bulunan kumrucu konseptli restoranları ziyaret edebilirsiniz.
  3. İzmir Bombası: İnce hamur ve akışkan çikolata ile hazırlanan İzmir bombası, son yılların en sevilen tatlılarından biridir. Kafe, fırın ve seyyar satıcılarda bulabileceğiniz İzmir bombası, orta porsiyonlar halinde sunulur.



  1. Söğüş: Aslen Niğde kökenli olduğu bilinen söğüş, daha sonradan İzmir ile özdeşleşmeye başlamıştır. İsteğe göre ana yemek veya yemeklerden sonra tüketilebilir.
  2. Kopanisti Peyniri: İnek, keçi veya koyun sütünden yapılan bu peynir, krema ve taze tereyağının birleştirilmesi ile hazırlanır. Rengi beyaz ve hafif pembe tonları arasındadır. Çoğunlukla biberli olarak servis edilir. Geleneksel köy pazarları veya organik pazarlardan temin edebilirsiniz.
  3. Şevketi Bostan: Akdeniz havzasında yetişen bu bitki, İzmir mutfağında sık sık tüketilir. Sade veya kuzu etli versiyonuyla sunulan şevketi bostan hem lezzetli, hem de sağlıklı bir bitkidir.
  4. Gevrek: İzmirlilerin simite gevrek dediğini bilmeyen yoktur. Hakiki gevrek hamuru nohut mayasıyla hazırlanır. İçinde şeker veya süt yoktur. İzmir'i ziyaret edenlerin, sokakta satılan gevrekleri mutlaka denemesini öneririz.
  5. Şambali: Şambali tatlısı hem Tekirdağ, hem de İzmir ile özdeşleşmiştir. Sokak lezzeti olarak bilinen bu tatlı, kaymakla birlikte servis edilir.

İzmir'in En İyi Restoranları

  1. Adabeyi Balık Restoran


Konak Pier Avm içerisinde bulunan Adabeyi, nezih bir balık restoranı. Alışveriş merkezine gidenlerin sık sık tercih ettiği bu mekan, manzara eşliğinde yemek yemek isteyenler için ideal. Adabeyi balık restoran, farklı mezeler, deniz ürünleri ve eşsiz lezzetleriyle hizmet veriyor.


Adres: Konak Atatürk Cad. Konak Pier Alışveriş Merkezi No:19, 35250 Konak

Google haritalarda bakın.

instagram.com/adabeyirestaurant

  1. Kumrucu Ömür


İzmir'in en iyi kumrucularından biri olan Kumrucu Ömür, Karşıyaka'da hizmet veriyor. Geniş bir alana sahip olan bu mekan, yolu İzmir'e düşenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri.


Adres: Bostanlı, Girne Blv No.2A, 35540 Karşıyaka/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/kumrucuomur

  1. Alaçatı Köy Kurabiyecisi


Çeşme'de yer alan Alaçatı köy kurabiyecisi, damla sakızlı kurabiyesi ile en meşhur mekanlardan biridir. Farklı kurabiye çeşitlerini bir araya getiren Alaçatı köy kurabiyecisinden sevdikleriniz için hediye almayı unutmayın.


Adres: Alaçatı, Uğur Mumcu Cd. No:23, 35930 Çeşme/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/alacatikoykurabiyecisi

  1. Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası


Haftanın her günü için özel ev yemekleri hazırlayan Uğur Lokantası, 50 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. En çok sipariş edilen yemekler arasında kuzu dolması, şevketi bostan, tas kebabı ve lor tatlısı yer alıyor. 


Adres: Korutürk, Mithatpaşa Cd. No: 159, 35330 Balçova/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/adilmuftuoglu_ugurlokantasi

  1. Palette Restoran


İzmir Çeşme'de yer alan Palette restoran, deniz manzarası eşliğinde yemek yeme imkanı sunuyor. Kahvaltı, deniz ürünleri ve balık konusunda oldukça lezzetli menüler sunuyor.


Adres: Çiftlik, 18. Sk. No:23, 35930 Çeşme/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/paletterestaurantcesme

  1. Alsancak Dostlar Fırını


İzmir'de boyozun en iyi adresi olarak gösterilen Dostlar Fırını, 1983 yılından beri hizmet veriyor. Sıcacık, çıtır çıtır boyozları ile ünlü olan bu fırın da kahvaltı hizmeti de sunuluyor.


Adres: Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Cd. No: 120, 35220 Konak/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/alsancakdostlarfirini

  1. Ayşa Boşnak Börekçisi


'İzmir'de mantı, börek ve zeytinyağlılar nerede yenir?' diye merak edenler için, Ayşa Boşnak Börekçisi tarif ediliyor. Ege ve Balkan mutfağının esintilerine rastlayabileceğiniz bu börekçi, Abacıoğlu Hanı içerisinde yer alıyor.


Adres: Alsancak, 1437. Sk. 11/A, 35220 Konak/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/aysabosnakborekcisi

  1. Ristorante Pizzeria Venedik


İzmir'de İtalyan mutfağı yemekleri arayanlar için, Ristorante Pizzeria Venedik'i öneriyoruz. Orijinal makarna ve pizzaları ile dünya mutfaklarını denemek isteyenler için oldukça nezih bir mekan.


Adres: Kültür, 1382 Sokak, Alsancak - İzmir Gül sokak No:10/A-B, 35220 Konak

Google haritalarda bakın.

instagram.com/pizzavenedik

  1. Söğüşçü Cimbom


İzmir'de söğüş yemek isteyenlerin en çok uğradığı mekanlardan biri, Söğüşçü Cimbom. Lezzetli yemekleriyle ön plana çıkan bu mekan, İzmir'in Konak ilçesinde yer alıyor.


Adres: 855, Konak Mahallesi, Sokak No:17/A Kemeraltı, 855. Sk., 35250 Konak

Google haritalarda bakın.

  1. Kokoreççi Asım Usta


Kokoreç denildiğinde ilk akla gelen mekanların başında Kokoreççi Asım Usta geliyor. Uygun fiyatlı yemekleriyle mutlaka uğramanız gereken bir mekan.


Adres: Rafet Paşa, Burak Reis Cd. No:226A, 35500 Bornova/İzmir

Google haritalarda bakın.

  1. Çelebi Unlu Mamulleri


Çelebi Unlu Mamuller, incecik hamuru ve akışkan çikolatasıyla İzmir bombasının en iyi adresi olarak biliniyor. Yer bulmak zor olduğu için, gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz.


Adres: Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Cd. No.185/A, 35220 Konak/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/celebiunlumamulleri

  1. Hisarönü Şambalicisi


İzmir'in en meşhur tatlılarından biri de, şambali tatlısıdır. Şehrin her köşesinde bulabileceğiniz bu tatlının en bilindik adresi ise, Hisarönü Şambalicisi.


Adres: Konak, 901. Sk. 13/A, 35250 Konak/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/meshurhisaronusambalicisi

  1. Kısmet Lokantası


Ev yemekleri sevenler için, bir diğer adres ise Kısmet Lokantasıdır. Her gün farklı yemekler sunulan bu lokanta, Konak ilçesinde yer alıyor.


Adres: Zeytinlik, 1140. Sk. No:6, 35180 Konak/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/kismetlokantasii

  1. Kumrucu Şevki


İzmir'in meşhur lezzetlerinden biri de kumrudur. Susamlı özel ekmeği, sucuk, salam, sosis ve kaşar peyniri ile hazırlanan kumruları mutlaka deneyin.


Adres: Akdeniz, Atatürk Cd. 148/a, 35540 Konak/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/kumrucusevkimerkez

  1. Sevinç Pastanesi


İzmirliler için buluşma yeri olarak da bilinen Sevinç Pastanesinde, usta şeflerin elinden çıkan pasta ve tatlılar sunuluyor. 


Adres: Alsancak, Ali Çetinkaya Blv No: 27 D:C, 35220 Konak/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/izmirinsevinci

  1. Yengeç Restoran


Alsancak vapur iskelesinin karşısında yer alan Yengeç Restoran, İzmir gezginleri için ideal balık restoranlarından biridir. Her daim taze balıkları ile ön plana çıkan bu mekanda, Ege'nin en sevilen mezelerine de yer veriliyor.


Adres: Alsancak, Atatürk Cd. 314/A, 35220 Konak/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/yengecrestaurant


Şunlara da göz atın;

  1. İstanbul kahvaltı mekanları
  2. Ankara kahvaltı mekanları
  3. Bursa kahvaltı mekanları
  4. Ankara piknik alanları
  5. İstanbul piknik alanları

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı