Bingül Mete'den Yılbaşı Tarifleri
Gerçekten zor bir yılı geride bırakıyoruz. Haydi gelin, bir veda çayı düzenleyelim ve ailece öğrendiklerimizi Bingül Mete’nin şahane lezzetleri eşliğinde konuşalım. Güle güle 2023!

Hostes olarak çalışırken, pastacı olma hayaliyle 2014’te işinden istifa eden Bingül Mete, profesyonel pastacılık eğitimi alarak 2015’ten bu yana pastacı şefi olarak 3. dalga kahvecilerle çalışmaktadır. Bingül Mete, yılbaşı sofralarınız için en sevilen tarifleri paylaştı.

  1. Gingerbread Cookie

Süt, karbonat, tarçın, karanfil ve zencefil ile hazırlanan gingerbread cookie, yılbaşı sofralarında mutlaka olması gereken tariflerden biridir. Üzerini royal icing ile süsleyebilirsiniz.

  1. Kütük Pasta

Yılbaşı denildiğinde akla gelen lezzetlerden biri de, kütük pastadır. Pandispanya, mascarpone kreması ve bitter çikolata ganaj ile hazırlanan kütük pastayı, sevdiğiniz lezzetlerle süsleyebilirsiniz.

  1. Yılbaşı Topları

Yumurta sarısı, tereyağı, un ve kakao ile hazırlanan sable bretonu, cream mousse ve kestane püresi ile zenginleştirerek mükemmel bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Üzerine yıldız kurabiye eklemeyi unutmayın.

  1. Yılbaşı Keki

Yaban mersini, kuru üzüm, vişne, kuru dut ve kuru kayısı ile hazırlanan yılbaşı keki, krema ve pudra şekeri ile tatlandırılır. Buzdolabında 15 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.

  1. Kestaneli ve Frambuazlı Katmanlar

Zencefilli kek, frambuazlı jöle, vanilya kreması ve kestane kreması ile hazırlanan bu tatlı, ortalama 2 saat içinde sofralardaki yerini alır. Süsleme detaylarını kendi zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.

Yazar:

Bingül Mete

instagram.com/zeppelinbakery

Şunlara da göz atın;

  1. Yılbaşı tatlıları
  2. Yılbaşı aperatifleri
  3. Yılbaşı yemekleri
  4. Yılbaşı kurabiyeleri
  5. Yılbaşı pastaları
  6. Bal kabaklı tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?