Acıbademle Neler Yapılabilir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Acıbadem, kurabiye, cheesecake, revani, pasta, mokka ve krema gibi tariflerde kullanılır. Yoğun bir aroma olduğu için, dikkatli ve ölçülü bir şekilde kullanılması gerekir. Acıbadem özellikle hamur işi tariflerde kullanılan bir aromadır.

Acı badem, aromasıyla tatlılara benzersiz bir koku ve lezzet veren, ama dikkatli kullanılmazsa zehirli olabilecek bir çekirdek türüdür. Günümüzde genellikle acı badem özü, esansı veya aroması formunda kullanılır. Doğal acı badem çekirdeği çiğ olarak asla yenmemelidir. Tatlılarda sadece esans veya aroma formu kullanılmalıdır. Birkaç damla fazlası bile yemeğin tadını bozabileceği için çok dikkatli dozlanmalıdır.

''Acıbadem Kurabiyesi Nerede Meşhur, Acıbadem Kurabiyesi Hangi İlin Ürünüdür? ve Acıbadem Kurabiyesinin İçinde Ne Var?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Acıbademle Neler Yapılabilir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?
Pankek İçin Malzemeler Nelerdir?