ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ACIBADEM DOLGULU ŞEFTALİLER

Acıbadem Dolgulu Şeftaliler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Acıbadem Dolgulu Şeftaliler Tarifi İçin malzemeler

  • 4 şeftali
  • Yarım limonun suyu
  • 5~6 acıbadem kurabiyesi
  • 25 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Acıbadem Dolgulu Şeftaliler Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Şeftalileri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve içini hafif oyun. Üzerlerine limon suyu sürün.

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Acıbadem kurabiyelerini mutfak robotunda çekerek ufalayın ve tereyağı ile karıştırın. Vanilya, toz şeker ve yumurtanın sarısını ekleyip karıştırın ve şeftalilerin içine paylaştırın. Fırın kabına dizin ve 30 dakika pişirin.

Servis tabaklarına alıp dondurma ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!