Acıbadem Kurabiyeli Cheesecake

Acıbadem Kurabiyeli Cheesecake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Acıbadem Kurabiyeli Cheesecake için

Malzemeler

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 125 g eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2-3 adet orta boy acıbadem kurabiyesi

İçi için

  • 800 g labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 limonun suyu
  • 2 paket vanilya
  • 2-3 çorba kaşığı damla çikolata

Sosu için

  • 1 su bardağı vişne suyu veya vişne kompostosu
  • 1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 su bardağı vişne (Dondurulmuş vişne de kullanabilirsiniz)
Acıbadem Kurabiyeli Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Bisküvileri robotta un haline gelinceye dek çekin. Tarçını, eritilmiş tereyağını ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. 20-22 cm çapındaki kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız bisküvi hamurunu kalıbın içine bastırarak ve kenarlarını 2 cm kadar yükselterek yayın. Kalıbı buzdolabına alıp en az 35-40 dakika bekletin.
  2. Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Şekeri ekleyip 1 dakika kadar mikser ile çırpın. Limon suyu, vanilya ve krem peynir ilave edip tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırın. Damla çikolatayı ekleyip harmanlayın.
  3. Acıbadem kurabiyelerini robotta çekin. Buzdolabından bisküvi tabanını çıkarın ve parçalanmış acıbadem kurabiyelerini serpiştirin. Üzerine hazırladığınız muhallebi kıvamındaki kremayı aktarıp kaşığın tersiyle düzeltin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırını kapatın ama soğuyana kadar kapağını açmayın. Daha sonra alıp kalıbıyla beraber en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  4. Sosu için ufak bir tencereye vişne kompostosu veya hazır vişne suyunu koyun. Nişastayı ekleyip tel çırpıcıyla çırparak kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynayınca vişne tanelerini ekleyip ocaktan alın. Soğuyunca kalıbından çıkarıp servis tabağına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo