Yangıç

Yangıç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yangıç için

Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber 

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz
Yangıç

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yoğurt, yumurta, tuz ve su ekleyerek yoğurun.
  2. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerine un serperek oklavayla kalın yufkalar halinde açın.
  3. Soğanı soyup rendeleyin. Derin bir kapta, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurların ortasına kıymalı iç malzemeyi yayıp katlayın. 
  4. Sacta veya teflon tavada gözleme gibi pişirin. Margarin sürüp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo