Yangıç

Yangıç
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yangıç için

Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber 

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz
Yangıç

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yoğurt, yumurta, tuz ve su ekleyerek yoğurun.
  2. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerine un serperek oklavayla kalın yufkalar halinde açın.
  3. Soğanı soyup rendeleyin. Derin bir kapta, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurların ortasına kıymalı iç malzemeyi yayıp katlayın. 
  4. Sacta veya teflon tavada gözleme gibi pişirin. Margarin sürüp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo