ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ YEMEKLERİ YANGIÇ

Yangıç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yangıç Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber 

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz

Yangıç Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yoğurt, yumurta, tuz ve su ekleyerek yoğurun.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerine un serperek oklavayla kalın yufkalar halinde açın.
  • Soğanı soyup rendeleyin. Derin bir kapta, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurların ortasına kıymalı iç malzemeyi yayıp katlayın. 
  • Sacta veya teflon tavada gözleme gibi pişirin. Margarin sürüp servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.