ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ KUYMAK

Kuymak

Kuymak’ın Karadeniz’in doğu kesiminde olan hakimiyeti, beğenisi tartışılmaz. Bölgenin soğuk iklimine karşı dayanıklılığı artırdığı gibi kendine has lezzetiyle özellikle kahvaltıların baş yemeğidir.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuymak tarifi için malzemeler

  • 350 gr mısır unu
  • 350 gr tereyağı
  • 350 gr telli peynir
  • 30 gr tuz
  • 2 litre su

Kuymak Nasıl Yapılır

  • Tereyağını bakır bir tavaya alıp kısık ateşte eritin. Mısır ununu ekleyip ateşi yükseltin ve 1 dakika kavurun.
  • Suyu azar azar ekleyip ve karıştırarak kıvam alana kadar (tereyağı mısır ununun üzerine çıkana kadar) pişirin.
  • Telli peyniri ilave edin. Peynir erimeye başlığında bekletmeden servis yapın.

Karadeniz'in diğer lezzeti olan mıhlama tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.