Kuymak

17 Haziran 2025 tarihinde güncellendi.
Kuymak

Kuymak’ın Karadeniz’in doğu kesiminde olan hakimiyeti, beğenisi tartışılmaz. Bölgenin soğuk iklimine karşı dayanıklılığı artırdığı gibi kendine has lezzetiyle özellikle kahvaltıların baş yemeğidir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Kuymak için

Malzemeler

  • 350 gr mısır unu
  • 350 gr tereyağı
  • 350 gr telli peynir
  • 30 gr tuz
  • 2 litre su
Kuymak

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Mutlaka sıcak servis edin. 
  • Yanında ekmek ile servis edilir. 
Püf Noktası
  • Mısır ununu kokusu çıkana kadar kavurabilir ya da direk kavrulmuş mısır unu satın alabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo