ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ YEMEKLERİ FINDIKLI YUFKA TATLISI

Fındıklı Yufka Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Yufka Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
  • 50 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı süt

Şerbet için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Limon suyu

Fındıklı Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin.
  • Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.
  • Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin.
  • Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.
  • Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün.
  • Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!