ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ YEMEKLERİ AYVALI ET

Ayvalı Et

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayvalı Et Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu veya dana eti
  • 4 orta boy ayva
  • 1 iri soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Tuz

Ayvalı Et Nasıl Yapılır?

  • Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kemikli parça etleri soğana ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin.
  • Bir çay bardağı toz şekeri ilave edip ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!