ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ YEMEKLERİ AYVALI ET

Ayvalı Et

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Et Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu veya dana eti
  • 4 orta boy ayva
  • 1 iri soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Tuz

Ayvalı Et Nasıl Yapılır?

  • Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kemikli parça etleri soğana ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin.
  • Bir çay bardağı toz şekeri ilave edip ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!