Ayvalı Et

Ayvalı Et
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ayvalı Et için

Malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu veya dana eti
  • 4 orta boy ayva
  • 1 iri soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Tuz
Ayvalı Et

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kemikli parça etleri soğana ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin.
  4. Bir çay bardağı toz şekeri ilave edip ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo