ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ HAŞHAŞLI PİDE

Haşhaşlı Pide

Haşhaşlı Pide

Afyonkarahisar'a özgü bu lezzet çıtır dokusu, lezzetli kokusu ile kahvaltılarda tercih edilen bir lezzet. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Samsun'a özgü terme pidesi ve Bursa mutfağından tahinli pide tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaşlı Pide Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet ekmek hamuru
  • 80 gr haşhaş ezmesi 
  • 70 gr un 
  • 90 gr tereyağı, eritilmiş
  • 40 gr sıvıyağ

Haşhaşlı Pide Nasıl Yapılır?

  • Ekmeklik hamurdan bezeler oluşturulur. 
  • Hamurdan bir beze alınır ve yaklaşık 1 cm kalınlığında el ile açılır. Ortasına haşhaş ezmesi ve yağ sürülür.
  • Üzerine yine hamur koyulur. Bu işlem 4 kere devam eder. 
  • En son kat koyulduğunda üzerine tekrar harç koyulur, iç kısmına geçsin diye üzerinde çatalla delikler açılır. 
  • El ile iki ucundan tutulan hamur çekilerek dikdörtgen şekli verilir. 
  • 220 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!