ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ TERME PİDESİ

Terme Pidesi

Terme Pidesi

Samsun mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan terme pidesi, sulu hamurun yoğrulmasıyla hazırlanır. Diğer pidelere göre daha yumuşak olan ve yapımında bol malzeme kullanılan terme pidesi, kara fırında meşe odunu ateşince ağır ağır pişirilir. Terme pidesi kıymalı, kaşarlı, kuşbaşılı ve sucuklu çeşitlerle sofralardaki yerini alır.

Alternatif olarak Çarşamba pidesi ve Trabzon yağlı pidesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terme Pidesi Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr Un
  • 400 ml Su
  • 1 Paket İnstant Maya
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 500 gr Kıyma
  • 4 Adet Orta Boy Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı 

Terme Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Maya ve ılık su bir kabın içerisinde açılır.
  • Un da derin bir kabın içerisine alınır.
  • Yoğurt ve tuz eklendikten sonra yoğurulur ve sıcak bir ortamda 40 dk mayalanmaya bırakılır.
  • Kıyma tavada kavrulur ve soğanlarda eklenip kavrulur ve üzerine karabiber ve tuz döküldükten sonra beklemeye alınır.
  • Mayalanan hamurdan mandalina boyutunda parçalar koparılır ve beze haline getirilir.
  • Bezeler ince uzun şekilde açılır ve iç malzemesi eklenir.
  • Fırının en alt rafında 250 derecede fanlı şeklide üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!