ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ FIRINDA ANKARA TAVASI

Fırında Ankara Tavası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Ankara Tavası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı su
  • Tuz

Fırında Ankara Tavası Nasıl Yapılır?

  • Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin. Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin.
  • Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin.
  • Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin.
  • Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Pirinci yıkayıp süzün. Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin. Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin.
  • Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : ODUN FIRININDA
    Bu tarif, orjinaline göre odun fırınında pişiriliyor. Ağır ateşte pişen etin fırında kalma süresi ise 5-6 saat.

    Afiyet olsun.

    Gerçek ankara tava tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!