Fırında Ankara Tavası

Fırında Ankara Tavası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fırında Ankara Tavası için

Malzemeler

  • 3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı su
  • Tuz
Fırında Ankara Tavası

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin. Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin.
  2. Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin.
  3. Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin.
  4. Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  5. Pirinci yıkayıp süzün. Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin. Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin.
  6. Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : ODUN FIRININDA
    Bu tarif, orjinaline göre odun fırınında pişiriliyor. Ağır ateşte pişen etin fırında kalma süresi ise 5-6 saat.

    Afiyet olsun.

    Gerçek ankara tava tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo