ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ ASMA YAPRAĞINDA PASTIRMA

Asma Yaprağında Pastırma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Asma Yaprağında Pastırma Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr asma yaprağı
  • 200 gr çemeni alınmış dilim pastırma
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 5 gr tereyağı
  • 1 limon
  • 2 çarliston biber
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 közlenmiş salçalık kırmızı biber

Asma Yaprağında Pastırma Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Salçalık kırmızı biberi jülyen doğrayın.Limonun kabuğunu soyup ince dilimleyin.Biberleride jülyen doğrayın.Asma yapraklarını ılık suda yarım saat kadar bekletin.Akan suyun altında süzün.

Asma yapraklarının saplarını temizleyip iki tanesini yan yana açın.Sırasıyla dilimlenmiş pastırma, kıyılmış maydanoz, limon dilimleri, soğan ve biberleri üst üste dizip rulo şeklinde sarın.Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın.

Hazırladığınız yaprakların her iki tarafını kömür ateşinin üzerinde pişirin. Servis tabağına aktarın.Nar ekşisi ile tatlandırılmış közlenmiş ve jülyen doğranmış salçalık kırmızı biberle servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!